čanahi

 

Šo recepti noskatījos YouTube kā gatavoja Zurabam, bet man to gribējās atstāt šeit, lai varu ātri atrast un atkal pagatavot

Sastāvdaļas:
4 lieli kartupeļi sagriezti palielos gabalos
800g vistas šķiņķīši, teļa gaļas vai jēra gaļas mīkstuma sagriezti palielos gabalos
2 sarkanās paprikas sagrieztas palielos gabalos
400g sēnes (piemēram, šampinjoni)
1 liels sīpols
1 ķiploka galviņa (sasmalcināti)
400g tomāti vai bundža tomāti savā sulā
80g sviesta + 50g cepšanai
1 tējk čili pārslas
1 tējk. paprikas pulveris
1 tējk kurkumas
1 tējk malta koriandra
1 ēdamk sāls
pipari
zaļumi: pētersīļi, korianders

Pagatavošana:
1. Sēnes sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolu sasmalcina. Sakarsētā pannā ieiek sviestu,  sīpolus un sēnes. Cep zeltaini brūnus
2. Lielā bļodā liek visus dārzeņus, gaļu, apceptās sēnes un pievieno visas garšvielas un sasmalcinātus zaļumus. Visu kārtīgi samaisa un pilda māla podiņā. Virsū uzliek sviesta gabalu un uzliek vāciņu
3. Aukstā cepeškrāsnī liek māla podu un uzgriež cepeškrāsni līdz 200C un turpina cept 2 stundas. Pasniedz ar pārkaisītiem zaļumiem

Ēd laimīgs!
Ilze


Komentāri

Populāras ziņas