Rabarberu kēkss ar mandeļu skaidiņām
Sastāvdaļas:
400 g sagriezti rabarberi
170 g kviešu miltu
3 olas
90 g sviests
100 g cukura
200 ml kefīrs
1 tējk. cepamā pulvera
2 ēdamk. brūnā cukura
sauja mandeļu skaidiņas
šķipsniņa sāls
400 g sagriezti rabarberi
170 g kviešu miltu
3 olas
90 g sviests
100 g cukura
200 ml kefīrs
1 tējk. cepamā pulvera
2 ēdamk. brūnā cukura
sauja mandeļu skaidiņas
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Izkausē sviestu un nedaudz atdzesē
2. Olas sakuļ ar cukuru
3. Sakultām olām pievieno izkausēto sviestu un kefīru
4. Otrā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli
5. Sausās sastāvdaļas sajauc ar slapjajām un iecilā 3/4 sagrieztos rabarberus
6. Garenā formā ieklāj cepampapīru, kuru nedaudz iesmērē ar sviestu, un ielej mīklu. Pāri pārber atlikušos rabarberus, uzkaisa brūno cukuru un uzber mandeļu skaidiņas. Liek cepeškrāsnī 180C un cep 50 minūtes. Atdzesē un pasniedz
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru