Perfektā biezpienmaize

 

Sastāvdaļas:
Mīklai:
200g sviesta
150g cukura
300g kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
5 tējk. manna 
šķipsniņa sāls
Biezpiena masai:
1 kg kulinārijas biezpiena
6 olas
180g cukura
2 tējk. vaniļas essences
4 tējk. kukurūzas cietes
1 liels citrons

Pagatavošana:
1. Sākam gatavot mīklu. Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno sāli, mannā, cepamo pulveri. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu. Ar pirkstiem jauc mīklu, līdz veidojās drupačas. Tad to visu ieber cepamā formā 30x20cm (ja nevēlaties tik augstu, tad 30x40cm), kurā ieklāts cepampapīrs, kurš iesmērēts ar sviestu. Visu mīklu izlīdzina piespiežot un ieliek ledusskapī
2. Atdala olu dzeltenumus no olu baltumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, vaniļas esenci
3. Olu dzeltenumiem pievieno biezpiena masu, kukurūzas cieti, pierīvē citrona miziņu. Samaisa.
4. Masā iecilā saputotos olu baltumus
5. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180C
6. No ledusskapja izņem mīklu, kurai pārlej biezpiena masu un cep 45 minūtes

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas