Lasis ar puķkāpostiem filo mīklas mundierī
Sastāvdaļas:
600g laša filejas
500g puķkāposta
1 iepakojums filo mīklas (12 loksnes)
1 saldskābs ābols
90g mazie kaperi
1 sīpols
1 puravs
1 citrons
dilles
sāls, pipari
80g sviesta
600g laša filejas
500g puķkāposta
1 iepakojums filo mīklas (12 loksnes)
1 saldskābs ābols
90g mazie kaperi
1 sīpols
1 puravs
1 citrons
dilles
sāls, pipari
80g sviesta
Pagatavošana:
1. Laša fileju atdala no ādas un sagriež nelielos gabaliņos. Ieliek bļodā un pārlej ar citrona sulu. Pievieno rīvētu ābolu, sāli, piparus. Samaisa un atstāj 30 minūtes
2. Pannā izkausē 40g sviesta un apcep smalki sagrieztu sīpolu, ripiņās sagrieztu puravu un mazos gabaliņos sagrieztas puķkāposta rozetes
3. Pie laša bļodā pievieno apcepto puķkāpostu, pievieno kaperus, dilles un samaisa
4. Lielu cepamtrauku 30x20cm iesmērē ar sviestu.
5. Mazā katliņā izkausē 40g sviesta
6. Cepamtraukā ieklāj filo mīklas loksni un nedaudz pārsmērē ar kausētu sviestu. Tā turpina kārtot pārējās 6 loksnes. Tad ieber laša maisījumu un turpina pārklāt ar filo mīklas loksnēm, pa vidu iesmērējot sviestu. Arī virsējo loksni iesmērē ar sviestu. Liek cepeškrāsnī un cep 35 minūtes
7. Pasniedz siltu ar svaigiem lapu salātiem
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru