Kārdinoši garšīga tītara gaļas rulete ar dārzeņiem



 Sastāvdaļas:

1,2 kg tītara filejas

200 ml dārzeņu buljona

100 ml baltvīna
120 g žāvēta cauraudzīša
3 ķiploka daiviņas
3 sīpoli
2 burkāni
4 kartupeļi
1 neliels kālis
10 kaltēti tomāti eļļā
Svaigs baziliks
Rozmarīna zariņš
3 ēd. k. saldās čili mērces
Gaļas kopējā garšviela Tītariņš
Sāls, pipari
Eļļa cepšanai

Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C. 
2. Tītara fileju iegriež tā, lai varētu atvērt kā grāmatiņu. Pārsedz ar pārtikas plēvi un ar gaļas āmuriņa gludo pusi izdauza, lai fileja ir vienādi bieza un veidojas taisnstūra gabals. Pārkaisa ar garšvielu Tītariņš
3. Baziliku sakapā, žāvēto gaļu un saulē kaltētos tomātus sagriež gabaliņos, ķiplokus izspiež caur spiedi. Rūpīgi samaisa. Tītara fileju pārziež ar šo pildījumu tā, lai 1/3 paliek tukša. Gaļu satin ruletē un apsien ar pārtikas auklu. Ruleti pārkaisa ar sāli un pipariem. Liek karstā pannā un apcep zeltaini brūnu.
4. Liek cepamtraukā, kurā ieliets buljons un baltvīns. Pārklāj ar foliju vai uzliek vāku un cep cepeškrāsnī 30 minūtes.
5. Tikmēr nomizo kartupeļus, katru sagriež četrās daļās, nomizo burkānus un sagriež 5 cm garos salmiņos, kāli nomizo un sagriež salmiņos, sīpolu nomizo un sagriež četrās daļās. Visus dārzeņus saber bļodā un pārlej ar 2 ēd. k. olīveļļas. Uzber sīki sakapātus rozmarīna zariņus. Samaisa.
6. Kad gaļa jau ir pacepusies, ruleti apgroza un cepamtraukā ieber dārzeņus. Uzliek vāku vai pārsedz ar foliju un cep 45 minūtes. Tad noņem foliju vai vāku un gaļu pārziež ar saldo čili mērci. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un 10 minūtes apcep grila režīmā, lai gaļa ir zeltaini brūna. Ruleti nedaudz atpūtina, noņem auklas un griež šķēlēs.
Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas