Citrona kūka ar magonēm
Sastāvdaļas:
240 ml piena2 ēd. k. ar kaudzi magoņu sēkliņu
250 g kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
½ tējk. sodas
Šķipsniņa sāls
300 g cukura
2 olas
2 ēd. k. skābā krējuma vai dabīgā jogurta
3 citroni
1 tējk. vanilīna cukura
2 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas
Pagatavošana:
1. Katliņā ielej pienu, pievieno magoņu sēkliņas un uzsilda, līdz uzmet pirmo burbuli. Noliek malā atdzesēt 1 stundu.
2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 °C.
3. Bļodā samaisa sausās sastāvdaļas: miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli
4. Citā bļodā saputo olas un 200 g cukura krēmīgā biezā masā. Pievieno pienā uzbriedinātās magones, skābo krējumu, eļļu un vanilīnu. Pierīvē divu citronu miziņu un visu samaisa.
5. Iesijā sausās sastāvdaļas un samaisa.
6. Veidni (Ø24 cm) ietauko un ieklāj cepampapīru. Ielej mīklu un cep krāsnī 45 minūtes.
7. Kamēr kūka cepas, no 3 citroniem izspiež sulu, ielej katliņā, pievieno 100 g cukura un uzvāra sīrupu. Atdzesē.
8. Kad kūka izcepusies, to sadursta ar koka irbulīti un uzmanīgi ar karoti pārlej citrona sīrupu. Pasniedz atdzesētu.
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru