banānu kēkss ar valriekstiem un dzērvenēm
Tā kā man mājās bija burciņa ar karameļu krēmu, tad similar kēksam to pievienoju, bet var cept arī bez tā
Sastāvdaļas:
2 gatavi banāni, aptuveni 250g , bez mizām, saspaidīti
2 lielas olas
100g kausēta sviesta
100g karameles krēma
100g brūnā cukura
200g miltu
2 tējk. cepamā pulvera
100g sasmalcinātu valriekstu vai pekanriekstu
100g svaigu dzērveņu
50g žāvētu dzērveņu
Sastāvdaļas:
2 gatavi banāni, aptuveni 250g , bez mizām, saspaidīti
2 lielas olas
100g kausēta sviesta
100g karameles krēma
100g brūnā cukura
200g miltu
2 tējk. cepamā pulvera
100g sasmalcinātu valriekstu vai pekanriekstu
100g svaigu dzērveņu
50g žāvētu dzērveņu
Pagatavošana:
1. Bļodā samaisa banānus, sviestu, olas, karameļu krēmu un cukuru, līdz masa ir viendabīga. Iesijā miltus un cepamo pulveri, iecilā tos mīklā. Pēc tam iemaisa riekstus un dzērvenes.
2. Garenā cepamformā ieklāj ietaukotu cepamo papīru. Liek mīklu veidnē un nolīdzina virspusi. Var uzkaisīt sadrupinātus riekstus
3. Cepeškrāsnī 170C liek deputies 50 minūtes, līdz iedurot koka irbulīti mīkla nelīp klāt.
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru