Grieķu jogurta krēms ar medu un valriekstiem
Šī ir klasiskā kombinācija, kura ir ļoti iecienīta un populāra Grieķijā.
Sastāvdaļas:
400 g grieķu jogurta
200 ml saldā krējuma
200 ml piena
80 g cukura
1/2 citrona sulas
15 g želatīna
50 ml auksta ūdens
šķidrs medus
liela sauja valriekstu
400 g grieķu jogurta
200 ml saldā krējuma
200 ml piena
80 g cukura
1/2 citrona sulas
15 g želatīna
50 ml auksta ūdens
šķidrs medus
liela sauja valriekstu
Pagatavošana:
1. Mazā katliņā ielej ūdeni un ieber želatīnu. Atstāj, lai uzbriest.
2. Bļodā sajauc jogurtu ar saldo krējumu, citrona sulu
3. Uzbriedinātam želatīnam klāt pielej pienu un pieber cukuru. Visu liek uz lēnas uguns un maisot karsē, kamēr cukurs ir izkusis. Mazliet atdzesē un pievieno jogurtam
4. Silto krēmu pilda mazos trauciņos un liek ledusskapī
5. Trauciņam gar malu ar nazi apgriež apkārt un apmet apkārt (līdzīgi kā spēlējamies smilšu kastē) un uzliek uz šīvīša vai deserta trauciņā. Aplej ar šķidru medu (nedaudz) un apber ar sausā pannā apgrauzdētiem valriekstiem
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru