Cūkgaļa ar ceptiem āboliem vīna un saldā krējuma mērcē
Mērce! Mērce! Mērce! Tā ir ēdiena galvenā odziņa
Sastāvdaļas:
2 vidēji lielas cūkgaļas filejas
1 puravs
3 skābi āboli
3 ķiploka daiviņas
100 ml dārzeņu buljona
100 ml baltvīna
100 ml saldā krējuma
2 ēdamk. graudaino sinepju
1/2 citrona sulas
sāls, pipari
olīveļļa un sviests cepšanai
sagriezti pētersīļu zaļumi
2 vidēji lielas cūkgaļas filejas
1 puravs
3 skābi āboli
3 ķiploka daiviņas
100 ml dārzeņu buljona
100 ml baltvīna
100 ml saldā krējuma
2 ēdamk. graudaino sinepju
1/2 citrona sulas
sāls, pipari
olīveļļa un sviests cepšanai
sagriezti pētersīļu zaļumi
Pagatavošana:
1. Cūkgaļu sagriež palielos gabalos un apber ar sāli un pipariem, Olīveļļā apcep gaļu zeltaini brūnu. Izņem no pannas un atliek bļodā
2. Ābolus nozmizo un sagriež četrās daļās, izņem serdi. Mazākā pannā ieliek sviestu un apcep ābolus zeltaini brūnus. Noņem no plīts
3. Pannā ieliek sviestu un apcep pusripiņās sagrieztu puravu un ķiploka daiviņas. Cep, kamēr apjoms ir samazinājies. Tad pievieno buljonu, vīnu un saldo krējumu, sāli, piparus, citrona sulu un sinepes.
4. Pannā pievieno apcepto gaļu un uz lēnas liesmas pasutina 10-15 minūtes. Beigās pievieno ābolus un uzber pētersīļus. Pasniedz kopā ar kartupeļiem un baltvīnu
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru