Burkānu kūka ar krēmsiera glazūru
Šo kūku es cepu tad, kad ir izspiesta burkānu sula, jo negribās mest laukā sasmalcinātos burkānus
Pagatavošana:
1. Olas sakuļ ar cukuru
2. Bļodā ieliek burkānus un pievieno eļļu, apelsīna miziņu, garšvielas. Visu sajauc. Iesijā miltus ar cepamo pulveri. Tad iecilā sakultās olas
3. Liek cepeškrāsnī 180C un cep 40minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti
4. Kūku atdzesē un pārklāj ar glazūru: krēmsiers samaisīts ar pūdercukuru
Ēd laimīgs!
Ilze
Sastāvdaļas:
300 g sarīvēti burkāni
3 lielas olas
100 ml vīnogu kauliņu eļļas
100 g sasmalcināti valrieksti
150 g cukura
1 apelsīna miziņa
150 g kviešu miltu
1 ēdamk. cepamā pulvera
1 tējk. kanēļa
1/3 tējk rīvēta muskatrieksta
šķipsniņa sāls
Glazūrai: 200g krēmsiera un 50g pūdercukura
300 g sarīvēti burkāni
3 lielas olas
100 ml vīnogu kauliņu eļļas
100 g sasmalcināti valrieksti
150 g cukura
1 apelsīna miziņa
150 g kviešu miltu
1 ēdamk. cepamā pulvera
1 tējk. kanēļa
1/3 tējk rīvēta muskatrieksta
šķipsniņa sāls
Glazūrai: 200g krēmsiera un 50g pūdercukura
Pagatavošana:
1. Olas sakuļ ar cukuru
2. Bļodā ieliek burkānus un pievieno eļļu, apelsīna miziņu, garšvielas. Visu sajauc. Iesijā miltus ar cepamo pulveri. Tad iecilā sakultās olas
3. Liek cepeškrāsnī 180C un cep 40minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti
4. Kūku atdzesē un pārklāj ar glazūru: krēmsiers samaisīts ar pūdercukuru
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru