Viegli gaisīgā ābolu kūka

 


Sastāvdaļas:
6 vidēji nomizoti un gabaliņos sagriezti āboli
4 olas
4 ēdamk. cukura
4 ēdamk. miltu
1 tējk. vaniļas cukura
1 ēdamk citrona sulas
šķipsniņa sāls
100 ml piena
50g mīksta sviesta

Pagatavošana:
1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus saputo kopā ar 3 ēdamk. cukura, bet olu baltumiem pievieno 1 ēdamk. cukura, citrona sulu, sāli un puto stingrās putās
2. Tad pie olu dzeltenumiem pievieno pienu, sviestu, miltus un visu samaisa viendabīgā masā
3. Tad viegli iecilā olu baltumus
4. 24cm formā ieberu ābolus, kurus nedaudz apberu ar cukuru un kanēli. Samaisu. Tad visam pāri pērlej mīklu un liek cepeškrāsnī 180C capties 30 minūtes
5. Kūku atdzesē, ar nazi apgriež pa formas apli, lai vieglāk apgriezt kūku otrādi

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas