Kabaču kūka ar šokolādi

 


    Sastāvdaļas:
250g rīvēta kabača
200g cukura
100g tumšā šokolāde
120ml vīnogu kauliņu eļļas
120g kviešu miltu
50g kakao pulvera
50g sasmalcinātas (kafijas dzirnaviņās blenderētas) linsēklas
2 olas
1 ēdk vaniļas pulvera
1tējk cepamā pulvera
80 g valriekstu
šķipsniņa sāls

Pagatavošana:
1. Bļodā sajauc cukuru ar eļļu, olām, sāli, linsēklām un vaniļu
2. ⁠ iesijā miltus, kakao un cepamo pulveri. Pievieno sarīvēto kabaci un gabaliņos sakapātu šokolādi un sasmalcinātus valriekstus
3. ⁠garenā formā ieklāj cepampapīru, kurš iesmērēts ar sviestu un ieklāj mīklu. Cep 180C 50min. Atdzesē
4. ⁠Veikalos ir nopērkamas šokolādes glazūras, bet var pagatavot: 100g šokolādes kausē ūdens peldē, pievienojot 1ēdamk sviesta. Izjausēto šokolādi pārlej pāri kēksam un rotā ar ogām

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas