Kabaču kūka ar šokolādi
Sastāvdaļas:
250g rīvēta kabača
200g cukura
100g tumšā šokolāde
120ml vīnogu kauliņu eļļas
120g kviešu miltu
50g kakao pulvera
50g sasmalcinātas (kafijas dzirnaviņās blenderētas) linsēklas
2 olas
1 ēdk vaniļas pulvera
1tējk cepamā pulvera
80 g valriekstu
šķipsniņa sāls
200g cukura
100g tumšā šokolāde
120ml vīnogu kauliņu eļļas
120g kviešu miltu
50g kakao pulvera
50g sasmalcinātas (kafijas dzirnaviņās blenderētas) linsēklas
2 olas
1 ēdk vaniļas pulvera
1tējk cepamā pulvera
80 g valriekstu
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Bļodā sajauc cukuru ar eļļu, olām, sāli, linsēklām un vaniļu
2. iesijā miltus, kakao un cepamo pulveri. Pievieno sarīvēto kabaci un gabaliņos sakapātu šokolādi un sasmalcinātus valriekstus
3. garenā formā ieklāj cepampapīru, kurš iesmērēts ar sviestu un ieklāj mīklu. Cep 180C 50min. Atdzesē
4. Veikalos ir nopērkamas šokolādes glazūras, bet var pagatavot: 100g šokolādes kausē ūdens peldē, pievienojot 1ēdamk sviesta. Izjausēto šokolādi pārlej pāri kēksam un rotā ar ogām
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru