Plūmju kūka ar mandeļu drumstalām
Sastāvdaļas:
125g mandeļu miltu
150g cukura
150g sviesta
325g kviešu miltu
3 olas
500g sarkanās plūmes
300g krēmsiera
125g mandeļu miltu
150g cukura
150g sviesta
325g kviešu miltu
3 olas
500g sarkanās plūmes
300g krēmsiera
Pagatavošana:
1. 75g mandeļu miltu sajauc ar 100g mīksta sviesta, 200g miltu, 1 olu un 25g cukura. Samīca un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī
2. Aukstu sviestu sadrupina kopā ar atlikušajiem mandeļu miltiem, 100g miltu un 50g cukura
3. Krēmsieru liek mikserī un kopā ar olām, 75g cukura un 25g miltu sakuļ viendabīgā masā.
4. Mīklu ieklāj 28cm tartes formā (vislabāk ar robotām maliņām), kuru pirms tam ar sviestu iesmērē
5. Pusi sagatavotā krēmsiera ieklāj kūkas mīklā un izkārto plūmju pusītes, kurām izņemti kauliņi. Pērlej atlikušo krēmsieru un pārber drumstalas. Liek cepeškrāsnī 180C un cep 40 minūtes. Atdzesē
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru