Plūmju čatnijs

 

Čatnijs ir kā piedeva pie siera plates, to var uzsmērēt uz graudu maizes vai krekera. Labi sader ar cepeti

Sastāvdaļas:
1 kg sarkanās plūmes
1 liels sīpols
4 ēdamk. brūnā cukura
100 ml baltvīna etiķa
neliels ingvera gabaliņš
1/2 tējk. čili pārslas
6 ķiploka daiviņas
1/2 tējk. rupjā sāls

Pagatavošana:
1. Nomazgātām plūmēm izņem kauliņus un sagriež četrās daļās. Liek katlā
2. Pievieno sagrieztu sīpolu, caur ķiploku spiedi izspiestas ķiploku daiviņas, sarīvētu ingveru
3. Pieber sāli, cukuru, čili pārslas, baltvīna etiķi un uz nelielas uguns vāra, līdz masa sāk sabiezēt. Tad samazina liesmu un turpina vārīt 45 minūtes, ik pa mirklim apmaisot
4. Karstu čatniju pilda mazās burciņās, atdzesētu uzglabā vēsā vietā

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas