Rabarberu kūka ar balto šokolādi

 

Sastāvdaļas:
100 g sviesta
100 g baltās šokolādes
100 g cukura
2 olas
140 g kviešu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
400 g nomizotu rabarberu, sagriezti mazos gabaliņos
dažas zemenes

Pagatavošana:
1. Mazā katliņā, kurā ieliets nedaudz ūdens, ieliek bļodu ar sviestu un šokolādi. Uz vidējas liesmas, maisot karsē, kamēr sviests un šokolāde ir izkususi. Nedaudz atdzesē
2. Bļodā ieber cukuru, pievieno olas un ar mikseri nedaudz saputo. Pievieno izkausēto sviestu un šokolādi. Samaisa. 
3. Tad iesijā miltus un cepamo pulveri. Samaisa
4. Pievieno rabarberus un samaisa
5. Apaļā cepamformā 24cm ieklāj cepampapīru, kurš iesmērēts ar sviestu. Ielej mīklu. Ja ir vēlme, uzliek pa virsu zemeņu pusītes, bet var arī nelikt
6. Liek cepeškrāsnī 180C un cep 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, ja nelīp klāt, tad kūka ir gatava. Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru

Ēd laimīgs!
Ilze


Komentāri

Populāras ziņas