Cukīnī maize ar ķirbi
Viegli gaisīga maizīte, kura lieliski garšos pati par sevi, bet es to labprāt pasniedzu pie kādas no krēmzupām
Sastāvdaļas:
1 zaļais cukini
400 g sviesta ķirbja
1 sīpols
5 olas
100 ml vīnogu kauliņu eļļas
60 g kviešu miltu
60 g pilngraudu auzu miltu vai griķu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
sāls, pipari
100 g rīvēta cietā siera
1 zaļais cukini
400 g sviesta ķirbja
1 sīpols
5 olas
100 ml vīnogu kauliņu eļļas
60 g kviešu miltu
60 g pilngraudu auzu miltu vai griķu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
sāls, pipari
100 g rīvēta cietā siera
Pagatavošana:
1. Cukini un ķirbi sarīvē uz rupjās rīves. Sarīvēto cukini ieliek marlītē un izspiež lieko šķidrumu. Sīpolu sagriež mazos gabaliņos
2. Visus dārzeņus sajauc kopā ar olām. Iemaisa eļļu, sieru un pievieno miltus, kuri sajaukti ar cepamo pulveri
3. Cepamo formu 20x30cm izklāj ar cepamo papīru un liek mīklu. Cepeškrāsnī 180C cep 45 minūtes
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru