Salātlapu un rukolas zupa
Ja jums garšo biezzupas, tad izmēģiniet šo, jo tā tiek iebiezināta ar rīsiem. Svaigā rukola sniedz savu intensīvo garšu
Sastāvdaļas:
sviests un olīveļļa cepšanai
1 liels smalki sakapāts sīpols
2 ripiņās sagriezti puravi
1,5 l dārzeņu buljona
100 g balto rīsu
2 ripiņās sagriezti burkāni
4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
1 laurlapa
450 g rupji sagriezta Iceberg salātgalva
100 ml saldā krējuma
svaigi sarīvēts muskatrieksts
80 g sakapātas rukolas + lapiņas rotāšanai
sāls un pipari
rīvēts Parmezāna siers
sviests un olīveļļa cepšanai
1 liels smalki sakapāts sīpols
2 ripiņās sagriezti puravi
1,5 l dārzeņu buljona
100 g balto rīsu
2 ripiņās sagriezti burkāni
4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
1 laurlapa
450 g rupji sagriezta Iceberg salātgalva
100 ml saldā krējuma
svaigi sarīvēts muskatrieksts
80 g sakapātas rukolas + lapiņas rotāšanai
sāls un pipari
rīvēts Parmezāna siers
Pagatavošana:
1. Katlā izkausē sviestu un pievieno olīveļļu. Ieber sīpolus, puravus, burkānus, ķiploku, laurlapu un 5 minūtes apmaisot, apcep
2. Pievieno rīsus un buljonu, uzliek vāku un 20 minūtes vāra, kamēr dārzeņi ir mīksti. Izņem laurlapu
3. Pievieno salātus un apmaisot vāra 10 minūtes.
4. Katlu noņem no plīts un ar blenderi sablenderē viendabīgā masā
5. Katlu liek atpakaļ uz plīts vārīties. Pielej saldo krējumu, pieber muskatriekstu, sāli un piparus. Pievieno sakapāto rukolu. Karsē 2 minūtes
6. Zupu lej bļodās un dekorē ar veselām rukolas lapiņām un sarīvētu sieru. Pasniedz karstu
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru