Melleņu un baltās šokolādes siera kūka

 

Mellenes var aizstāt ar avenēm un tik pat labi šo kūku variet cept bez ogām, jo tā būs ļoti krēmīga

Sastāvdaļas:
180 g Selga cepumu
100 g kausēta sviesta
500 g krēmsiera
150 g cukura
1 tējk. vaniļas ekstrakta
2 olas
200 ml saldā krējuma
100 g baltās šokolādes
10 g kukurūzas cietes
100 g mellenes

Pagatavošana:
1. Virtuves kombainā sasmalcina cepumus, kurus sajauc ar izkausētu sviestu. Cepamformu 24cm izklāj ar cepamo papīru, kuru iesmērē ar sviestu. Formā ieber cepumus, ar karoti nolīdzina un liek ledusskapī
2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 150C temperatūrai
3. Katliņā ielej mazliet ūdens un uzliek bļodu, kurā ieliek šokolādi un kādus 50ml saldo krējumu. Maisot izkausē šokolādi
4. Bļodā ieliek krēmsieru un ar mikseri saputo. Pa vienai pievieno abas olas, 100g cukuru, vaniļu un kukurūzas cieti un atlikušo saldo krējumu. Iemaisa izkausēto šokolādi. Masu lej cepamformā
5. Ogas ar 50g cukura sablenderē biezenī, kuru lej pa virsu krēmsiera masai un ar koka irbulīti iecilā. Cep cepeškrāsnī 1 stundu un 30 minūtes. Izņem un atdzesē. Vislabāk šo kūku cept ieprikšējā dienā un pa nakti atstāt ledusskapī

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas