Vista ar ķirbi krējuma mērcē
Sastāvdaļas:
1 kg vistas šķiņķīši
20 g kaltētu baraviku
1/2 citrona
25 g sviesta
4 šalotes sīpoli
300 g nomizots, nelielos gabalos sagriezts ķirbis
250 g brūno šampinjonu
200 ml saldā krējuma
olīveļļa cepšanai
sāls, pipari
Brušetas garšvielas
1/2 tējk. rozmarīns
1 kg vistas šķiņķīši
20 g kaltētu baraviku
1/2 citrona
25 g sviesta
4 šalotes sīpoli
300 g nomizots, nelielos gabalos sagriezts ķirbis
250 g brūno šampinjonu
200 ml saldā krējuma
olīveļļa cepšanai
sāls, pipari
Brušetas garšvielas
1/2 tējk. rozmarīns
Pagatavošana:
1. Kaltētās baravikas ieliek bļodiņā un aplej ar karstu ūdeni un mērcē 30 minūtes
2. Pannā sakarsē olīveļļu un liek cepties vistas gabalus zeltaini brūnus
3. Dziļā pannā izkausē sviestu un apcep sagrieztus sīpolus. Kamēr sīpoli cepas, izņem baravikas no ūdens, nospiež lieko šķidrumu un sīki sagriež. Pievieno pie sīpola pannā. Turpina cept. Tad pievieno uz pusēm sagrieztus šampinjonus un ķirbi. Pievieno garšvielas, sāli un piparus. Pielej saldo krējumu, citronu sulu un ūdeni, kur mērcējās baravikas. Pievieno apcepto vistas gaļu un sutina 20minūtes
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru