kvasā sautēta cūkas pavēdere
Sastāvdaļas:
1 kg cūkgaļas pavēdere
Garšvielu marināde: piestiņā samaisa 2 krustnagliņas, tējkarote koriandra sēklas, raudenes, kanēļa, sinepju sēklu, čilli pārslas, melnie pipari. Pēc tam pievieno tējkaroti sāls
Cepetim: 0,5 l kvasa, 2 sablenderēti āboli vai 200 ml ābolu sulas, 1 ēdamk. brūnā cukura, daži timiāna zariņi, 4 saspiestas ķiploka daiviņas
Pagatavošana:
1. Cūkgaļai noņem ādu un sagriež 2cm biezās šķēlēs. gaļu apvīļā garšvielu maisījumā un liek ledusskapī uz 24 stundām marinēties
2. Uzkarsē pannu un no abām pusēm apcep cūkgaļu. Gaļu liek garstumizturīgā traukā ar vāku
3. Pannā, kur cepās gaļa ielej kvasu, ābolu biezeni, cukuru. Pievieno ķiploku un timiāna zariņus. Nedaudz uzvāra un pārlej pāri gaļai. Uzliek vāku un liek cepeškrāsnī 180C uz divām stundām sutināties
1. Cūkgaļai noņem ādu un sagriež 2cm biezās šķēlēs. gaļu apvīļā garšvielu maisījumā un liek ledusskapī uz 24 stundām marinēties
2. Uzkarsē pannu un no abām pusēm apcep cūkgaļu. Gaļu liek garstumizturīgā traukā ar vāku
3. Pannā, kur cepās gaļa ielej kvasu, ābolu biezeni, cukuru. Pievieno ķiploku un timiāna zariņus. Nedaudz uzvāra un pārlej pāri gaļai. Uzliek vāku un liek cepeškrāsnī 180C uz divām stundām sutināties
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru