Ābolu maize ar karameli

 

Sastāvdaļas:

Ābolu pildījums:
4 mazi āboli vai 3 lieli
50 g farīna cukurs
1 tējk. kanēlis
Mīklai:
350 g kviešu miltu
100 g cukurs
4 tējk. cepamais pulveris
250 ml piens
1 tējk vaniļas 
3 olas
110 g izkausēta sviesta
Karamelei:
120 g mīksta sviesta
100 g farīna cukurs
2 tējk. kanēlis
Glazūrai:
100 g pūdercukurs
20 ml piens

Pagatavošana:
1. Ābolus nomizo un sagriež mazākos gabaliņos. Apber ar cukuru un kanēli, samaisa
2. Olas ar cukuru un vaniļu saputo krēmīgā masā
3. Pie āboliem lielā bļodā iesijā miltus un cepamo pulveri. Pievieno sakultās olas un izkausētu sviestu. Visu samaisa
4. Cepamā formā 24cm vai 20x30cm ieklāj cepampapīru, kuru iesmērē ar sviestu un ielej mīklu
5. Gatavo karameli: mīkstu sviestu samaisa ar cukuru un kanēli. Pa tējkarotei liek uz mīklas un pēc tam ar koka irbulīti izmaisa/izpludina
6. Liek cepeškrāsnī 180C un cep 40minūtes
7. Izcepto kūku atdzesē un gatavo glazūru: pūdercukuru ar pienu samaisa un pārklāj pār kūku

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas