Vistas enčiladas

Nedaudz Meksikas jūsu virtuvē

Sastāvdaļas:
6 tortiljas
1/2 vistas gaļas, novārīta, atkaulota un sagriezta mazos gabaliņos
1 sīpols
180 g skāba krējuma
50 g Parmas siera
50 g Čederas siera
pētersīļu lapiņas
olīveļļa cepšanai
Mērcei
6 ēdamk. tomātu pastas
200 ml ūdens
1 tējk. kaltēta oregano
1/2 tējk. malta kumīna
1/4 tējk. čili pārslas vai pulvera
sāls, malti pipari
Pārkaisīšanai:
100 g Čederas siera

Pagatavošana:
1. Vistu izvāra, atkaulo un sagriež mazos gabaliņos. (var izvārīt arī vistas filejas). 
2. Pannā ielej olīveļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno vistu un turpina cept 5 minūtes. Apcepto vistu pārliek bļodā un pievieno skābo krējumu, sarīvētus sierus, pētersīļus un visu apmaisa
3. Gatavo mērci. Pannā ielej ūdeni, pievieno tomātu pastu un pievieno visas garšvielas. Pavāra 5 minūtes
4. Sākam gatavot tortiljas. Tortilju iesmērē ar tomātu mērci, virsū uzliek vistas maisījumu un satin rullītī. Tā satin visas tortiljas un kārto garenā stikla formā, kurā iesmērē nedaudz tomātu mērces. Tortiljām pārlej atlikušo mērci un uzkaisa sarīvētu sieru. 
5. Cepeškrāsni sakarsē 180C un liek cepties tortiljas līdz siers ir kļuvis zeltains. Pasniedz siltas

Ēd laimīgs!
Ilze
 

Komentāri

Populāras ziņas