Kartupeļu un ķirbja sacepums

 

Gards un krēmīgs sacepums, kurš lieliski saskan ar kādu cepeti, bet tikpat labi to var ēst vient pašu ar salātiem

Sastāvdaļas:
1,5 kg šķēlēs sagriezti kartupeļi
0,5 kg šķēlēs sagriezts ķirbis
150 ml buljona
300 ml saldā krējuma
1 sīpols
1 puravs
4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
8 sasmalcinātas salvijas lapas (var likt arī kaltētas)
50 g smalki sarīvēta Parmas siera
sāls, pipari
eļļa un sviests cepšanai

Pagatavošana:
1. Lielā dziļā pannā izkausē sviestu ar eļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu un purava ripiņas. Tad pievieno ķiploku. Apcep. Pievieno kartupeļus, ķirbi un salviju. Visu apgrozot apcep. Tad liek karstumizturīgā traukā, kurš iesmērēts ar sviestu.
2. Buljonu sajauc ar saldo krējumu un pievieno sāli, piparus. To pārlej pāri kartupeļiem un uzkaisa sieru. Liek cepeškrāsnī 180C 40 minūtes, lai siera cepurīte kļūst brūna

Ēd laimīgs!
Ilze


Komentāri

Populāras ziņas