Bezē rulete ar avenēm

 

Viegla, gaisīga un mutē kūstoša
Sastāvdaļas:
6 olu baltumi
300 g cukura
50 g kukurūzas cietes
50 g mandeļu skaidiņu
300 g krēmsiera
150 ml saldā krējuma
1 ēdamk. pūdercukura
1 tējk. vaniļas cukura
400 g avenes

Pagatavošana:
1. Olu baltumus puto ar mikseri, pakāpeniski pievienojot cukuru. Puto līdz stingrām putām. Pievieno kartupeļu cieti un ātri ieputo
2. Cepampannā ieklāj cepamo papīru, kurš iesmērēts ar sviestu. Pannā ieklāj saputoto olbaltumu un pārber ar mandeļu skaidiņām
3. Liek cepeškrāsnī 175C un cep 15 minūtes
4. Izņem no krāsns, pārklāj ar cepamo papīru un apgriež otrādi. Karstai pamatnei noņem papīru un atdzesē
5. Bļodā saputo krēmsieru ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un saldo krējumu biezā masā
6. Krēmu uzklāj uz atdzisušās bezē pamatnes, un uzklāj avenes. Bezē satin ruletē un liek ledusskapī līdz pasniegšanai

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas