Bumbieru kūka ar valriekstiem
Tik garda, ka mans vīrs uzreiz apēda trīs gabaliņus. Var pasniegt siltu ar saldējumu, bet garda būs arī, kad atdzisīs
Sastāvdaļas:
2 lieli sulīgi bumbieri
150 g sviesta
3 olas
170 g cukura
1 tējk. vaniļas cukurs
1/2 tējk. malta ingvera
200 g kviešu miltu
šķipsniņa sāls
1 tējk. cepamais pulveris
100 g sadrupinātu valriekstu
1 ēdamk. brūnā cukura
30 g auksta sviesta
2 lieli sulīgi bumbieri
150 g sviesta
3 olas
170 g cukura
1 tējk. vaniļas cukurs
1/2 tējk. malta ingvera
200 g kviešu miltu
šķipsniņa sāls
1 tējk. cepamais pulveris
100 g sadrupinātu valriekstu
1 ēdamk. brūnā cukura
30 g auksta sviesta
Pagatavošana:
1. Olas ar cukuru un vaniļas cukuru saputo krēmīgā masā.
2. Sviestu mazā katliņā vai mikroviļņu krāsnī izkausē. Pievieno sakultām olām. Samaisa.
3. Tad iesijā miltus, sāli, cepamo pulveri, ingvera pulveri. Visu samaisa un pievieno valriekstus
4. Tortes formā 20cm ieklāj ietaukotu cepamo papīru un ielej mīklu. Virsū kārto šķēlītēs sagrieztus bumbierus. Virsū uzkaisa brūno cukuru un sviesta piciņas. Liek cepeškrāsnī 180C un cep 40 minūtes
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru