Baltās šokolādes siera kūka ar avenēm
Tik viegla un gaisīga! Tā var raksturot šo kūku, kuru noteikti paspilgtina avenes
Sastāvdaļas:
Pamatne:
180g Selgas klasiskie cepumi
80g sviests
Pildījums:
250g svaigas avenes
250g baltā šokolāde
500g maskarpone vai svaigais siers
100g pūdercukura
350ml saldā krējuma
Dekors:
250g svaigas avenes
Pamatne:
180g Selgas klasiskie cepumi
80g sviests
Pildījums:
250g svaigas avenes
250g baltā šokolāde
500g maskarpone vai svaigais siers
100g pūdercukura
350ml saldā krējuma
Dekors:
250g svaigas avenes
Pagatavošana:
1. Sviestu izkausē un sajauc ar sasmalcinātiem cepumiem. Masu ieklāj 24cm apaļā tortes formā un nedaudz pielīdzina. Liek ledusskapī
2. Ūdens peldē izkausē šokolādi, kurai pievieno nedaudz saldo krējumu. Visu samaisa viendabīgā masā.
3. Ar mikseri saputo maskarponi un atlikušo saldo krējumu, kuram pievieno izkausēto šokolādi. Visu samaisa un viegli iecilā avenes. Masu ielej tortes formā 20cm diameters un izdekorē ar avenēm. Liekam ledusskapī uz 3 stundām
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru