Ķirbja kēkss ar valriekstiem

 

Rudenīgas noskaņas piestāv šim kēksam, bet klāt pievienotais kanēlis un muskatrieksts, radīs svētku noskaņu

Sastāvdaļas:
2 olas
170 g brūnā cukura
200 ml vīnogu kauliņu eļļas
300 g ķirbja mīkstuma
100 g pilngraudu auzu miltu
125 g kviešu miltu
1 tējk. sodas
2 tējk. malta kanēļa
0,5 tējk. malta muskatrieksta
100 g valriekstu
Virskārtai:
200 g krēmsiera
100 g pūdercukura
1/2 citrona rīvēta miziņa un sula

Pagatavošana:
1. Olas iesit bļodā un labi saputo, tad pievieno cukuru un turpina putot. Pamazām pievieno eļļu. Saputotā masā iemaisa smalki sarīvētu ķirbi.
2. Bļodā samaisa miltus, sodu, kanēli, muskatriekstu, kurus pievieno pie ķirbja masas. Kā pēdējos iecilā sadrupinātus valriekstus.
3. Ņemam apaļo 24cm kēksa formu, kuru iesmērē ar sviestu un ielej sagatavoto masu. Liek cepeškrāsnī 180C un cep 50 minūtes, līdz mīkla ir izcepusies un nelīp pie koka iesmiņa. Izņem no krāsns un atdzesē
4. Bļodiņā sajauc krēmsieru, pūdercukuru, citrona miziņu un sulu viendabīgā masā. To visu pārsmērē uz kēksa un izrotā ar valriekstu gabaliņiem

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas