Bumbieru kūka
Rudenī, kad dārzā varam salasīt saldus, sulīgus bumbierus, ir laiks uzcept šo bumbieru kūku. Kūka ir bez cukura, bet saldumiņam variet uzkaisīt pūdercukuru vai sadrupinātus bizē cepumus. Ja izmantosiet rīsu miltus, tad kūka būs lipīgāka, bet, ja nav vēlmes tos meklēt veikalā, tad izmantojiet kviešu miltus, bet struktūra būs citādāka
Sastāvdaļas:
800 g nomizoti sulīgi bumbieri
150 g kviešu miltu
100 g rīsu miltu
4 olas
1/4 citronu sulas
1 tējk. cepamā pulvera
800 g nomizoti sulīgi bumbieri
150 g kviešu miltu
100 g rīsu miltu
4 olas
1/4 citronu sulas
1 tējk. cepamā pulvera
Pagatavošana:
1. Nomizotus bumbierus sagriež mazākos gabaliņos un liek katliņā, lai sautējas. Kad tie ir mīksti, sablenderē biezenī
2. Bumbieru biezenim pievieno olu dzeltenumus, citronu sulu. Iesijā miltus un cepamo pulveri.
3. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā bumbieru masā
4. Apaļo formu 20cm izklāj ar cepamo papīru, kuru nedaudz ietauko un iepilda mīklu. Cep 40 minūtes cepeškrāsnī 180C
5. Atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru vai sadrupinātiem bizē cepumiem
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru