Vārītā krēma kūka ar aprikozēm un drumstalām
Sastāvdaļas:
13 aprikozes
Mīklai
225 g kviešu miltu
100 g auksta sviesta
1 maza ola
25 g pūdercukura
2 ēdamk. auksta ūdens
Krēmam
400 ml piena
3 olas
75 g cukura
1 tējk vaniļas ekstrakta
50 g kviešu miltu
Drumstalām
50 g sviesta
75 g kviešu miltu
50 g brūnā cukura
13 aprikozes
Mīklai
225 g kviešu miltu
100 g auksta sviesta
1 maza ola
25 g pūdercukura
2 ēdamk. auksta ūdens
Krēmam
400 ml piena
3 olas
75 g cukura
1 tējk vaniļas ekstrakta
50 g kviešu miltu
Drumstalām
50 g sviesta
75 g kviešu miltu
50 g brūnā cukura
Pagatavošana:
1. Visas mīklas sastāvdaļas samīca viendabīgā mīklā, kuru ieklāj 28cm lielā formā ar noņemamām malām. Sadursta ar dakšiņu un liek ledusskapī uz 20 minūtēm
2. Gatavo krēmu. Olas, cukuru un vaniļas ekstraktu saputo. Pievieno miltus un vēl nedaudz puto. Katliņā uzkarsē pienu un pamazām, maisot ar putojamo slotiņu, pievieno pienam. Uz lēnas uguns turpina maisīt, līdz izveidojās krēms. Noņem no plīts un pārklāj ar pārtikas plēvi, lai atdziest
3. Mīklas formā ieklāj cepampapīru un uzber pupas. Liek cepties cepeškrāsnī 180 C 20 minūtes. Tad noņem pupas un papīru un vēl cep 10 minūtes
4. Kūkas formu izņem no cepeškrāsns un ieklāj vārīto krēmu. Uz krēma sakārto uz pusēm sagrieztas aprikozes. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.
5. Pa to laiku pagatavo drumstalas. Aukstu sviestu ar cukuru un miltiem sadrupina, līdz veidojās drumstalas. Tās uzber uz kūkas un cep 10 minūtes. Ēd siltu vai aukstu
1. Visas mīklas sastāvdaļas samīca viendabīgā mīklā, kuru ieklāj 28cm lielā formā ar noņemamām malām. Sadursta ar dakšiņu un liek ledusskapī uz 20 minūtēm
2. Gatavo krēmu. Olas, cukuru un vaniļas ekstraktu saputo. Pievieno miltus un vēl nedaudz puto. Katliņā uzkarsē pienu un pamazām, maisot ar putojamo slotiņu, pievieno pienam. Uz lēnas uguns turpina maisīt, līdz izveidojās krēms. Noņem no plīts un pārklāj ar pārtikas plēvi, lai atdziest
3. Mīklas formā ieklāj cepampapīru un uzber pupas. Liek cepties cepeškrāsnī 180 C 20 minūtes. Tad noņem pupas un papīru un vēl cep 10 minūtes
4. Kūkas formu izņem no cepeškrāsns un ieklāj vārīto krēmu. Uz krēma sakārto uz pusēm sagrieztas aprikozes. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.
5. Pa to laiku pagatavo drumstalas. Aukstu sviestu ar cukuru un miltiem sadrupina, līdz veidojās drumstalas. Tās uzber uz kūkas un cep 10 minūtes. Ēd siltu vai aukstu
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru