Pasta ar baklažāniem un portabello sēnēm
Mums katram mājās ir krājumā makaroni: spagetti, gliemežvāki, bantītes un vēl citas formas. Tad šajā receptē var izmantot tos, kuri patīk vislabāk
Sastāvdaļas:
1 liels vai 2 mazi baklažāni
300 g portabello sēņu
1 neliels sīpols
3 ķiploka daiviņas
40 g tomāti savā sulā
400 g makaroni
baziliks, oregano, sāls, pipari
olīveļļa cepšanai
cietais siers
1 liels vai 2 mazi baklažāni
300 g portabello sēņu
1 neliels sīpols
3 ķiploka daiviņas
40 g tomāti savā sulā
400 g makaroni
baziliks, oregano, sāls, pipari
olīveļļa cepšanai
cietais siers
Pagatavošana:
1. Baklažānam gareniski nogriež abās pusēs mizu. Tad sagriežiet gareniski četrās šķēlēs, kuras mazos 2 cm kubiciņos. Apber ar lielu šķipsnu rupjo sāli un sajauc. Atstāj uz 15 minūtēm, lai notek rūgtais šķidrums. Baklažāna kubiciņus liek uz cepampannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Uzlej olīveļļu un liek cepeškrāsnī 180 C cepties. Vismaz 20 minūtes apmaisot, lai baklažāns ir mīksts un nedaudz brūns
2. Uz pannas olīveļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu un sēnes. Tad pievieno sagrieztu kabaci, tomātus savā sulā, sāli, piparus, oregano, baziliku. Pievieno ar ķiploku spiedi izspiestu ķiploku un izceptos baklažānus. Visu sutina 10 minūtes, ja jūt, ka ir par biezu, var pieliet nedaudz ūdeni, kurā vārās makaroni
3. Pa to laiku izvāra makaronus (skatīt instrukciju uz pakas)
4. Tad lielā bļodā ieber novārītos makaronus, pievieno baklažānu mērci. Visu sajauc un kārto pa porcijām, kuras apber ar rīvētu sieru un svaigām bazilika lapiņām
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru