Jāņogu bezē kūka

 

Vasarā, kad jāņogas dārzā ir nogatavojušās, tad noteikti pamēģiniet izcept šo kūku. Viegli skābenā garša piešķir šai kūkai svaiguma akcentu

Sastāvdaļas:
Mīklai:
350 g kviešu miltu
100 g pūdercukurs
1 ola
150 g auksta sviesta
3 ēdamk. auksta ūdens
šķipsniņa sāls
Pildījums:
650 g svaigas jāņogas
50 g cukura
175 g pūdercukura
6 olu baltumi
150 g lazdu riekstu

Pagatavošana:
1. Gatavo mīklu: iesijā miltus kopā ar pūdercukuru, sāli. Pievieno olu, gabaliņos sagrieztu sviestu. Ar pirkstiem visu sadrupina, tad pievieno aukstu ūdeni un samīca gludu mīklu. Liek ledusskapī 30 minūtes
2. Cepamformu ar rievotu noņemamu malu iesmērē ar sviestu un ieklāj mīklu. Mīklas pamatni sadursta ar dakšiņu, uzliek cepampapīru un uzber pupas (smagumam). Liek cepeškrāsnī 180 C 15 minūtes cepties. Tad noņem cepampapīru ar pupām un ieliek vēl uz 5 minūtēm cepeškrāsnī
3. Lielā bļodā ieber no kātiņiem atdalītas jāņogas un apber ar cukuru. Samaisa. Saputo olu baltumus, kuriem pamazām pievieno pūdercukuru. Sakulto olbaltumu iecilā jāņogās, kurām pievieno sablenderētus lazdu riekstus bez brūnās mizas. Lai vieglāk nolobīt mizu, riekstus sausā panniņā uz lēnas uguns apgrauzdē
4. Jāņogu olbaltumu masu ieklāj mīklas veidnē un cep 30 minūtes. Atstāj, lai atdziest. 
Ēd laimīgs!
Ilze


Komentāri

Populāras ziņas