Filo pīrāgs ar vistu un dārzeņiem
Lielisks sāļais pīrāgs, kuru pasniedziet ar svaigiem salātiem, un sarunas pie vīna glāzes var sākties
8 filo mīklas plāksnes
300 g mazās vistas filejas
1 sarkanā paprika
1 neliels brokolis
1 neliels zaļais kabacis
90 g mazo spinātlapiņu
10 ķirštomātiņi
100 g mīksta fetas siera
80 g cietā siera
1 ola
1 tējk. Dižonas vai franču sinepju
1 ēdamk. skābā krējuma
50g izkausēta sviesta
eļļa cepšanai
timiāns, sāls un pipari
Pagatavošana:
1. Pannā sakarsē olīveļļu un apcep mazos gabaliņos sagrieztu vistas fileju, kurai pievieno sagrieztu papriku, kapací un mazās rozetēs sagrieztu brokoli. Kad tie ir apcepušies, pievieno spinātlapiņas, timiānu, sāli un piparus.
2. Bļodiņā sakuļ olu, kurai pievieno sarīvētu cieto sieru, fetas sieru, krējumu un sinepes. Visu samaisa viendabīgā masā, lai nav fetas siera kunkuļu.
3. Apceptiem dārzeņiem pievieno uz pusēm sagrieztus ķirštomātiņus un krējuma masu. Visu apmaisa
4. Ņem 28 cm lielu karstumizturīgu trauku vai tortes formu, kurā ieklāj cepampapīru. Iesmērē ar sviestu. Ieklāj filo mīklu, kuru apsmērē ar kausēto sviestu, ieklāj nākošo mīklas loksni un atkal iesmērē ar sviestu. Tā atkārto ar 5 loksnēm. Tad iepilda dārzeņu maisījumu un turpina kārtot atlokušās mīklas loksnes. Pašās beigās loksnes malas pārloka uz centru un visu no augšas apsmērē ar sviestu. Liek cepeškrāsnī 180 C un cep 45 minūtes, līdz virsa ir zeltaina un kraukšķīga
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru