Šokolādes kūka ar ābolu biezeni

 

Ja jums mājās aizķērusies kāda šokolādes tāfelīte un līdz galam nav apēsts ābolu ievārījums, tad šī šokolādes kūka ir tā, kura noteikti jāpagatavo

Sastāvdaļas:
200 g kviešu miltu
50 g kakao
1/2 tējk. dzeramās sodas
1/2 tējk. cepamā pulvera
125 g mīksta sviesta
150 g brūnā cukura
1 tējk. vaniļas pulvera vai esences
2 lielas olas
250 g ābolu biezeņa
90 g sasmalcinātas šokolādes
40 g sakapātu valriekstu
šķipsniņa sāls

Pagatavošana:
1. Bļodā samaisa miltus, kakao, cepamo pulveri, sodu un sāli
2. Citā bļodā saputo sviestu ar cukuru, vaniļu. Pa vienai pievieno olas. Pievieno ābolu biezeni
3. Sausās sastāvdaļas kopā ar slapjajām samaisa un iecilā šokolādi
4. Mīklu pilda veidnē 20x20cm, kurā ieklāts ietaukots cepampapīrs. Pārkaisa ar valriekstiem un 180C cep 30 minūtes

Ēd laimīgs!
Ilze
 

Komentāri

Populāras ziņas