Tomātu plātsmaize

 

Lieliska uzkoda. Nedaudz līdzīga kā fokača

Sastāvdaļas:

Mīklai:
100 ml silta ūdens
150 g kviešu miltu
100 g pilngraudu auzu miltu
2 ēdamkarotes olīveļļas
šķipsniņa sāls
1 tējk. sausā rauga
1 tējk. cukura
Pārklājumam:
50 g rīvēta Parmas siera
2 ēdamk. zaļā pesto
150 g skābā krējuma
3 lieli dažādu krāsu tomātu
olīveļļa
sāls, pipari
svaiga bazilika lapiņas rotāšanai

Pagatavošana:
1. Krūzītē ielej siltu ūdeni un izšķīdina sauso raugu, kuru pievieno bļodā pie miltiem, cukura, sāls, eļļas. Visu samīca un atstāj siltumā, lai uzrūgst
2. Bļodiņā sajauc skābo krējumu ar pesto un sieru
3. Tomātus sagriež plānās ripiņās
4. Kad mīkla uzrūgusi, to ieklāj 20x30cm lielā cepampannā ar cepampapīru. Virsū uzklāj pildījumu un uz tā izkārto tomātu ripas. Apslaka ar olīveļļu. Uzber nedaudz sāli un piparus. Liek cepeškrāsnī 200 C uz 25 minūtēm cepties. Kad gatava, apber ar bazilika lapiņām

Ēd laimīgs!
Ilze 

Komentāri

Populāras ziņas