Zemeņu kūka
Viegla un gaisīga. Tāda ir šī kūka, kura asociējas ar vasaru
Sastāvdaļas:
Pamatnei:
180 g šokolādes cepumu
80 g kausēta sviesta
Krēmam:
400 g grieķu jogurta
200 g cukura
2 olu baltumi
800 g zemeņu
20 g želatīna
50 ml piena
Pamatnei:
180 g šokolādes cepumu
80 g kausēta sviesta
Krēmam:
400 g grieķu jogurta
200 g cukura
2 olu baltumi
800 g zemeņu
20 g želatīna
50 ml piena
Pagatavošana:
1. Krēmam variet izmantot gan svaigas zemenes, gan saldētas. Es ieteiktu svaigas zemenes apbērt ar 150 g cukura un atstāt, lai sasulojas, jo tad būs vieglāk blenderēt. Saldētas zemenes izņemiet no saldētavas un atkausējiet
2. Cepeškrāsni ieslēdziet 180 C un sagatavojiet tortes formu 24cm
3. Cepumus sablenderē un semais ar izkausēto sviestu. Tortes formā ieber cepumus un nopresē, lai veidojas gluda virsiņa. Formu ieliek ledusskapī
4. Saldētās zemenes liek blendera krūzē, pievieno 150 g cukura un sakuļ viendabīgā masā. Tāpat sablenderē svaigas zemes. Izvēlieties kādu no variantiem.
5. Sablenderētām ogām pievieno jogurtu un samaisa.
6. Katliņā ielej pienu un ieber želatīnu. Atstāj, lai uzbriedinās. Tad uz lēnas uguns, maisot izšķidina
7. Olu baltumus saputo stingrās putās, pakāpeniski pievienojot 50 g cukura
8. Saputotos olu baltumus pievieno zemeņu masai. Klāt iecilā arī izšķidināto želatīnu. Visu masu klāj uz cepumu pamatnes un liek ledusskapī sastingt
9. Dekorējiet ar svaigām zemenēm. Kūkas konsistence būs viegli drebelīga un gaisīga
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru