Klasiskais tiramisu ar šokolādi
Šī ir klasika, bet pie krēma pagatavošanas ir viens mazs knifiņš - saputoti olu baltumi
Sastāvdaļas:
5 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
150 g cukura
500 g krēmsiera
šķipsniņa sāls
250 ml stipras kafijas
50 ml Amaretto liķiera vai sīrupa
1 ēdamk. kakao
100 g tumšās šokolādes
400 g biskvīta cepumi "dāmu pirkstiņi"
Pagatavošana:
1. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo ar mikseri, līdz masa kļūst gaiša
2. Olu masai pievieno krēmsieru un iecilā, lai nepaliek kunkulīši
3. Olu baltumiem pievieno sāli un sakuļ stingrās putās. Iecilā maisījumā
4. Kafijai pievieno Amaretto
5. Lielu, lēzenu stikla trauku iesmērē ar plānu krēma kārtu. Cepumu ļoti atri iemērcē kafijas šķidrumā un liek traukā. Tā dara ar pārējiem cepumiem, kamēr ir noklāta viena kārta. Pāri liek pusi no krēma un uzrīvē pusi no šokolādes. Kārto nākošo kārtu ar cepumiem, krēmu un šokolādi. Pārkaisa ar kakao un liek ledusskapī, vimsaz 3 stundas
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru