Fokača ar marinētu papriku

 

 Sastāvdaļas:
500 g kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
400 ml kefīra vai paniņas
100 g mazos gabaliņos sagrieztas grilētas, marinētas paprikas
2 ēdamk. bazilika pesto
olīveļļa apslacīšanai
rupjais Himalaju sāls

Pagatavošana:
1. Bļodā iesijā miltus. Pievieno cepamo pulveri un pa vidu izveido bedrīti, kurā ielej kefīru, pievieno papriku un pesto. Tad visu sāk mīcīt, līdz veidojas nedaudz lipīga mīklas masa.
2. Cepampannā izklāj cepamo papīru un ieklāj mīklu, kuru ar pirkstiem izstiepj pa pannu, lai veidotos taisnstūris. Mīklu apslaka ar eļļu un uzber sāli
3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C un liek cepties 30 minūtes. Kad fokača gatava, to apslaka ar eļļu. Pasniedz siltu, bet garšos arī atdzisusi

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas