Burkānu kūka ar šokolādi

 

Ja pagtavosiet šo kūku, ciemiņi būs sajūsmā!

Sastāvdaļas:
450 g smalki rīvētu burkānu
150 g tumšās šokolādes
200 g kviešu miltu
150 g pilngraudu auzu miltu
4 olas
400 g cukura
300 ml vīnogu kauliņu eļļas
2 ēdamk. vaniļas cukura
1 ēdamk. kanēlis
1 ēdamk. cepamais pulveris
100 g mīksta sviesta
360 g krēmsiera
250 g pūdercukura
divu rīvētu apelsīnu miziņa
100 g žāvētas dzērvenes
50 g mandeļu skaidiņas

Pagatavošana:
1. Ūdens peldē izkausē šokolādi
2. Bļodā samaisa burkānus, miltus, 1 ēdamk. vaniļas cukura, kanēli, cepamo pulveri un viena rīvēta apelsīna miziņu. Visu iecilā tā, lai milti ir labi sajaukušies ar burkāniem
3. Ar mikseri sakuļ olas ar cukuru, līdz masa ir gaisīga un gaiša. Tad pielej eļļu un saputo
4. Samaisa abas masas kopā. Pievieno izkausēto šokolādi
5. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 C un izvēlas 28cm tortes formu ar noņemamu malu, kurā ieklāj cepampapīru, kurš ietaukots ar sviestu. Masu lej tortes formā un cep 55 minūtes. Pārbauda ar koka irbulīti, lai nelīp pie kociņa. Tad ir gatavs. Biskvītu atdzesē
6. Bļodā sakuļ krēmsieru ar pūdercukuru, vaniļu un rīvētu apelsīna miziņu
7. Biskvīta ripu pārgriež horizontāli uz pusēm. Vienu ripu uzliek uz skaista šķīvja un pārklāj ar 1/2 no krēma. Uzber dzērvenes. Tad liek otru biskvīta kārtu, uzklāj 3/4 krēma. Ar atlikušo krēmu nosmērē tortes maliņas. Torti dekorē ar žāvētām dzērvenām un mandeļu skaidiņām. Liek ledusskapī

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas