Vistas gaļas un garneļu gumbo
Es to pasniedzu kā biezzupu, bet tikpat labi to var netaisīt šķidru un ēst kā sautējumu, kuru pasniedz ar rīsiem. Šis ēdiens ir ļoti populārs Luiziānā, jo katlā apvieno selerijas, sīpolu un zaļo papriku
Sastāvdaļas:
500 g vistu šķiņķīši bez ādas un kauliem, sagriezti lelielos gabalos
1 sīpols, smalki sakapāts
1 zaļā paprika, sagriezta nelielos gabaliņos
4 seleriju kāti, smalki sagriezti
2 ķiploka daiviņas
1 laurlapa
1 tējk. sausā timiāna
1 puravs, sagriezts plānās ripiņās
1 ēdamk. saldās paprikas pulvera
1 ēdamk. miltu
800 ml buljona
500 g izlobītas garneles
1 mazs čilli, sagriezts smalkos gabaliņos
400 ml konservēti tomāti savā sulā
1 laims
sauja svaigi pētersīļi
eļļa cepšanai
sviests cepšanai
500 g vistu šķiņķīši bez ādas un kauliem, sagriezti lelielos gabalos
1 sīpols, smalki sakapāts
1 zaļā paprika, sagriezta nelielos gabaliņos
4 seleriju kāti, smalki sagriezti
2 ķiploka daiviņas
1 laurlapa
1 tējk. sausā timiāna
1 puravs, sagriezts plānās ripiņās
1 ēdamk. saldās paprikas pulvera
1 ēdamk. miltu
800 ml buljona
500 g izlobītas garneles
1 mazs čilli, sagriezts smalkos gabaliņos
400 ml konservēti tomāti savā sulā
1 laims
sauja svaigi pētersīļi
eļļa cepšanai
sviests cepšanai
Pagatavošana:
1. Lielā katlā izkausē nedaudz olīveļļas un mazu gabaliņu sviesta, ieber sīpolu, seleriju kātus, zaļo papriku, paravu, čilli, timiānu, laurlapu un visu maisot cep 10 mīnūtes
2. Kamēr cepās dārzeņi pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas un apcep vistas gaļu
3. Dārzeņus katlā pārkaisa ar paprikas pulveri un miltiem, rūpīgi apmaisa. Pieliek klāt apcepto vistas gaļu, tomātus savā sulā un buljonu. Uz mazas liesmas turpina vārīt 15 minūtes
4. Pievieno zupai pētersīļu lapiņas, laima sulu, sāli un piparus pēc garšas. Pievieno garneles un vāra 5 minūtes. Pasniedz siltu
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru