Buberts
Šī ir mana "bērnības garša", jo šādu bubertu gatavoja mana omīte
Sastāvdaļas:
800 ml piena
120 g manna
5 olas
šķipsniņa sāls
1 tējk. vaniļas esence
80 g cukura
800 ml piena
120 g manna
5 olas
šķipsniņa sāls
1 tējk. vaniļas esence
80 g cukura
Pagatavošana:
1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem
2. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vaniļas esenci. Puto līdz veidojas krēmīga masa
3. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls sakuļ stingrās putās
4. Katliņā uz mazas liesmiņas liek vārīties pienu un maisot pieber mannu. Turpina maisīt, līdz masa sabiezē. Tad pakāpeniski pievieno sakultos olu dzeltenumus un turpina maisīt. Katlu noņem no plīts un iecilā olu baltumus. Atstājiet nedaudz baltumus neiemaisītus. Noliek atdzesēties un pasniedz ar dzērveņu ķīseli
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru