Buberts
Šī recepte ir mana vīra Arņa "bērnības garša", jo viņa vecmāmiņa bubertu gatavoja ar miltiem
Sastāvdaļas:
6 olas
6 ēdamk. cukura
5 ēdamk. kviešu miltu
1 tējk. vaniļas cukura
0,6 l piena
6 olas
6 ēdamk. cukura
5 ēdamk. kviešu miltu
1 tējk. vaniļas cukura
0,6 l piena
Pagatavošana:
1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un sakuļ līdz biezai konsistencei.
2. Miltus samaisa ar 300 ml piena, bet dara to pakāpeniski maisot, lai nesaveļas kunkuļos.
3. Katliņā un mazas uguns uzsilda atlikušo pienu. Tad pamazām pievieno pienu ar miltiem. Visu laiku turpina maisīt. Tad pamazām pievieno sakultās olas un turpina maisīt, līdz veidojas bieza masa.
4. Saputo olbaltumus stingrās putās, kuras iecilā nedaudz atdzisušajā bubertā. Visu olbaltumu neiecilā, lai paliek redzamas baltās putiņas. Pārlej lēzenā traukā un pasniedz ar zemeņu vai dzērveņu mērci. (svaigas vai saldētas ogas sablenderē kopā ar cukuru)
Ēd laimīgs!
Ilze
Pirmajam sniegam ļoti piemērots deserts 😋 ŠOdien pat sagatavošu!!
AtbildētDzēstlai izdodās
AtbildētDzēst