Plovs Uzbeku gaumē
No šīm sastāvdaļām sanāks 8 porcijas aromatizēta, garda plova
Sastāvdaļas:
600 g jēra gaļas mīkstuma
500 g tvaicēti rīsi
2 lieli rupji sakapāti sīpoli
3 lieli stienīšos sagriezti burkāni
2 ķiploku galvas
2 čilli pipari
100 g konservēti turku zirņi
60 g kaltētas bārbeles ogas
1 ēdamk. kurkumas
1 ēdamk. kumīna sēklas
1 ēdamk. plova garšvielas
sāls, pipari
eļļa cepšanai
600 g jēra gaļas mīkstuma
500 g tvaicēti rīsi
2 lieli rupji sakapāti sīpoli
3 lieli stienīšos sagriezti burkāni
2 ķiploku galvas
2 čilli pipari
100 g konservēti turku zirņi
60 g kaltētas bārbeles ogas
1 ēdamk. kurkumas
1 ēdamk. kumīna sēklas
1 ēdamk. plova garšvielas
sāls, pipari
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Lielā čuguna pannā/katlā ielej eļļu. Uzkarsē. Gaļu sagriež gabaliņos un apcep sakarsētā pannā no visām pusēm apgrozot, izņem no pannas
2. Apcep sīpolus zeltaini brūnus, pievieno burkānus un turpina apmaisot cept. Pievieno turku ziņus, garšvielas, bārbeles ogas, sāli un piparus. Visu semaisa un 3 minūtes apcep. Tad ieliek veselus ķiplokus, čilli un gaļu. Pārlej ar karstu ūdeni un uz lēnas uguns turpina sautēt, līdz gaļa ir mīksta
3. Izņem ķiplokus, kurus pēc tam pasniedz pie gatava plova
4. Kamēr gaļa sautējās, vairākos ūdeņos noskalo rīsus. Tad tos pārklāj pār gaļas un dārzeņu sautējumu, bet nemaisa. Uzkaisa plova garšvielas un sāli. Pārlej karstu ūdeni tik, lai būtu 2 cm virs plova.
5. Lēni vāra, līdz šķidrums ir novārījies. Izveido ar koka karotes kātu caurumiņus, lai šķidrums labāk iztvaiko. Sautē kādas 15 minūtes. Tad ar putu karoti no malām iecilā rīsus ar gaļu
6. Pasniedz karstu ar tomātu/sīpolu salātiem
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru