ĀBOLU KŪKA
Sastāvdaļas:
4 lieli āboli
180 g kviešu milti
2 olas
90 g kausēta sviesta
100 g cukura
180 ml kefīra vai bezpiedevu jogurta
1 tējk. cepamais pulveris
1/2 rīvēta laima miziņa un sula
žāvētas dzērvenes
pūdercukurs, šķipsniņa sāls, mandeļu skaidiņas
4 lieli āboli
180 g kviešu milti
2 olas
90 g kausēta sviesta
100 g cukura
180 ml kefīra vai bezpiedevu jogurta
1 tējk. cepamais pulveris
1/2 rīvēta laima miziņa un sula
žāvētas dzērvenes
pūdercukurs, šķipsniņa sāls, mandeļu skaidiņas
Pagatavošana:
1. Olas sakuļ ar cukuru krēmīgā masā. Tad pievieno atdzesētu sviestu, kefīru vai jogurtu. Pievieno rīvētu laima miziņu un sulu. Visu samaisa
2. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, cepamo pulveri, sāli un iesijā pie mīklas
3. Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. 2/3 ābolus, dzērvenes pievieno mīklai.
4. Cepamformu izklāj ar cepampapīru, kuru ietauko ar sviestu. Tad lej mīklu formā, kuru pārber atlikušajiem āboliem, mandeļu skaidiņām un liek cepties 180C 40minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti
5. Atdzesē un pārber ar pūdercukuru
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru