Ricottas siera kūka ar āboliem un mandelēm


 Sastāvdaļas:
Mīklai:
200 g kviešu miltu
80 g auksta sviesta
4 ēdamk. auksta ūdens
100 g cukura

Pildījums:
200 g maskarpones krēmsiera
250 g rikotas siera
2 olas
1 ēdamk. kukurūzas cietes
1 ēdamk. vanilīncukura
2 ēdamk. brūnais cukurs
2 ēdamk. kanēļcukurs
50 g mandeļu skaidiņas
4 skābi āboli

Pagatavošana:
1. Sviestu, 2 ēdamkarotes cukura un miltus sadrupina ar pirkstiem drumstalās. Pašās beigās pievieno ūdeni un samicą mīklas pikucī. Ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm liek ledusskapī
2. Mīklu izveltnē, ieklāj apaļā formā 24 cm, kura iesmērēta ar sviestu. No mīklas izveido groziņu ar 4 cm augstām maliņām. Mīklai pārklāj cepamo papīru un uzber zirņus. Liek cepeškrāsnī 200 C un cep 10 minūtes
3. Maskarponi un ricottas sieru samaisa, klāt pevieno olas dzeltenumus, atlikušo cukuro, kukurūzas cieti, vanilīncukuru un visu sajauc. Olas baltumus saputo stingrās putās un iecilā krēma masā
4. Kūkas pamatnīti izņem no cepeškrāsns, izņem pupas. Tad iepilda krēma masu un liek cepeškrāsnī 180 C un 30 minūtes cep
5. Pa to laiku nomizo ābolus un sagriež šķēlītēs. Tās uzliek uz kūkas nedaudz iespiežot, pārkaisa ar brūno cukuru un mandeļu skaidiņām. Liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes
6. Karstu kūku pārkaisa ar kanēļcukuru. Atdzesē. 

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas