ogu un mandeļu klafutī
Klafutī ir klasisks franču saldais ēdiens, kura pagatavošana neprasa ilgu laiku. Ar ogām variet variēt pēc saviem ieskatiem. Tas, kas tajā brīdī ir veikalā nopērkams, vai tas, kas izaudzis jūsu dārzā. Miksējiet avenes, upenes, zemenes, mellenes, kazenes. Garšos silts ar saldējumu vai arī atdzisis
Sastāvdaļas:
500 g svaigu ogu
Mīklai:
50 g mandeļu miltu
50 g kviešu miltu
100 g cukura
3 olas
150 ml saldā krējuma
Pagatavošana:
1. Apaļu kūkas veidni ieziež ar sviestu un uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C
2. Ar mikseri saputo olas ar cukuru. Kuļ līdz veidojas krēmīga masa. Pievieno saldo krējumu un sakuļ. Tad pievieno miltus un viegli iecilā. Sagatavoto mīklu lej uz ogām un cep 35 minūtes
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru