netradicionālā ābolu plātsmaize
Kāpēc netradicionālā? Tāpēc, ka pamatnītē tiek izmantota manna
Sastāvdaļas:
200 ml kefīrs
200 g skābais krējums
50 g sviests
6 āboli
200 g manna
2 olas
180 g cukurs
200 g kviešu miltu
2 ēdamk. kanēļa cukurs
200 ml kefīrs
200 g skābais krējums
50 g sviests
6 āboli
200 g manna
2 olas
180 g cukurs
200 g kviešu miltu
2 ēdamk. kanēļa cukurs
Pagatavošana:
1. Ieslēdziet cepeškrāsni 180C un veidnē 30x24cm ieklājiet cepampapīru, kurš nedaudz iesmērēts ar sviestu
2. Bļodā ieberiet mannu, pielejiet kefīru un atstājiet uz 20 minūtēm istabas temperatūrā uzbriest
3. Olas saputo ar cukuru krēmīgā masā, kurā iemaisa izkausētu sviestu. Tad iesijā miltus un iemaisa uzbriedināto mannu
4. Gatavo mīklu izlīdzina veidnē, virsū uzber gabaliņos sagrieztus ābolus. Cep 20 minūtes. Pēc tam skābo krējumu sajauc ar kanēļcukuru un pārlej pāri āboliem. Liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru