Maigā ābolkūka ar mandeļu skaidiņām
Pirms daudziem, daudziem gadiem šī recepti bija publicēta žurnālā "Ievas virtuve", kuru iesūtīja Inga Jedigareva. Man šī recepte tik ļoti iepatikās, jo tās pagatavošana neprasa daudz laika. No sākuma šķiet, vai tiešām sausās sastāvdaļas saberot kārtās ar āboliem, gala rezultātā iznāks kūka? Bet nesatraucieties! Viss būs OK
Sastāvdaļas:
100 g auksta sviesta
160 g miltu
200 g cukura
200 g manna
2 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. kanēlis
50 g mandeļu skaidiņu
6 lieli saldskābi āboli
100 g auksta sviesta
160 g miltu
200 g cukura
200 g manna
2 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. kanēlis
50 g mandeļu skaidiņu
6 lieli saldskābi āboli
Pagatavošana:
1. Miltus kopā ar cepamo pulveri, vaniļas cukuru, kanēli, cukuru un mannā samaisa lielā bļodā
2. Ābolus nomizo un izņem serdi. Sarīvē uz rupjās rīves
3. Karstumizturīgā traukā 25x25cm vai apaļā formā 24cm ieklāj cepamo papīru, kuru iesmērē ar sviestu
4. Apakšā ieber 1/3 sausās sastāvdaļas, tad 1/2 rīvētos ābolus, tad atkal sausās un ābolus. Pēdējā kārta ir sausās sastāvdaļas. Tad uz rupjās rīves uzrīvē sviestu un uzber mandeļu skaidiņas
5. Liek cepeškrāsnī 180C un cep 30 minūtes
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru