Ābolu kūka ar sezonas ogām
Šī ābolu kūka būs viegli un ātri pagatavojama. Galvenais, lai kāds palīdz sagriezt ābolus. Dekorēt var ar avenēm, kazenēm, mellenēm, bet tik pat labi garšos, ja apbērsiet ar pūdercukuru
Sastāvdaļas:
180 g miltu
100 g sviesta
180 g cukura
120 ml piena
3 olas
2 tējk. cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
6 saldskābi āboli
180 g miltu
100 g sviesta
180 g cukura
120 ml piena
3 olas
2 tējk. cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
6 saldskābi āboli
Pagatavošana:
1. Olas un cukuru saputo krēmīgā masā
2. Sviestu izkausē, nedaudz atdzesē un iemaisa olu masā
3. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un iesijā olu masā. Viegli iecilā.
4. Nomizo ābolus un sagriež mazos gabaliņos, kurus iemaisa mīklā
5. Veidnē (24cm) ieklāj cepampapīru, kurš nedaudz iesmērēts ar sviestu. Sagatavoto mīklu lej veidnē un liek cepties cepeškrāsnī 180 C 40 minūtes
6. Kūku atdzesē un apber ar pūdercukuru
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru