Vistas tadžīna marokāņu gaumē
Tik aromātisks un piesātinātām garšām pagatavots sautējums, kuru baudot aizceļosiet austrumu garšas pasaulē
Sastāvdaļas:
1 kg vistas kājiņu vai vistas šķiņķīšu
1 paliels sīpols
4 ķiploka daiviņas
1 tējk. saberztas romiešu ķimenes (kumīns)
1 kanēļu standziņa
2 ēdamk. kviešu miltu
1 vidējs baklažāns
1 sarkanā paprika
100 gr šampinjonu
2 ēdamk. tomātu pastas
500 ml buljona
280 g konservētu aunazirņu
1 kg vistas kājiņu vai vistas šķiņķīšu
1 paliels sīpols
4 ķiploka daiviņas
1 tējk. saberztas romiešu ķimenes (kumīns)
1 kanēļu standziņa
2 ēdamk. kviešu miltu
1 vidējs baklažāns
1 sarkanā paprika
100 gr šampinjonu
2 ēdamk. tomātu pastas
500 ml buljona
280 g konservētu aunazirņu
1/2 marinēta citrona (kā to izdarīt, skat. recepti "vista spāņu gaumē ar marinētiem citroniem")
sāls, pipari
pētersīļa lapiņas
sāls, pipari
pētersīļa lapiņas
Pagatavošana:
1. Lielā pannā sakarsē olīveļļu un apcep sagrieztus sīpolus un sasmalcinātus ķiplokus. Maisot cep 3 minūtes. Pievieno vistas gabaliņus un cep zeltaini brūnus. Pievieno kanēļa standziņu un romiešu ķimenes. Apmaisa
2. Iesijā miltus un cep 2 minūtes
3. Pievieno kubiciņos sagrieztu baklažānu, papriku un sēnes. Apmaisa. Buljonā iemaisa tomātu pastu un pārlej sautējumam. Pievieno aunu zirņus un sīkos gabaliņos sagrieztu marinētu citronu. Pannai uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē 15-20 minūtes.
4. Pārber sāli un piparus, izmaisa un pārkaisa ar pētersīļa lapiņām. Pasniedz siltu ar vārītiem rīsiem
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru