Melleņu biezpienkūka

Sastāvdaļas:
pamatnei:
300 g auzu pārslu cepumu
100 g kausēta sviesta
Pildījumam:
500 g melleņu
200 g cukura
1 laima rīvēta miziņa un sula
540 g vājpiena biezpiena
200 ml saldā krējuma
200 g skābā krējuma
20 g želatīna
50 ml piena

Pagatavošana:

1. Sasmalcina cepumus smalkās drumstalās, tad ieber bļodā un samaisa ar izkausēto sviestu. Drumstalas ieber kūkas veidnē 24cm, izlīdzina un stingri piespiež ar karoti. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm

2. Biezpienu, cukuru, laima miziņu un sulu virtuves kombainā vai blenderī un maļ, kamēr masa ir viendabīga

3. Katliņā ielej pienu un iekaisa želatīnu un atstāj uzbriedināties. Kad želatīns uzbriedis, katliņu liek uz mazas uguns un lēni maisot karsē, līdz želatīns ir izkusis. Visu Pievienosi biezpiena masai

4. Saldo krējumu saputo. Biezpiena masā iecilā skābo krējumu un saputolo saldo krējumu. Vēl pievieno 2/3 melleņu un samaisa. Biezpiena masu iepilda tortes formā, pārber ar atlikušajām mellenēm un liek ledusskapī, lai kūka sastingst

Ēd laimīgs!

Ilze
 

Komentāri

Populāras ziņas